جمعه، 31 فروردین 1403| 19 April 2024

نکات ایمنی غذایی برای تعطیلات

۱۳۹۹/۰۸/۲۸ ۲۰:۵۱ چاپ کدخبر: 5120

با رعایت این نکات به  نگهداری درست و جلوگیری از فساد مواد غذایی در یخچال جلوگیری کنید

آفتاب ایلام| ذخیره مواد غذایی در یخچال باکتری ها در دمای سردتر رشد کندتری دارند اما در دمای اتاق رشد می کنند.اگر غذا کنار گذاشته شود ، این امر خطر مسمومیت غذایی را افزایش می دهد.

بنابراین وقتی مواد خود را خریداری کردید ، هر غذایی را که باید خنک شود ظرف 2 ساعت در یخچال قرار دهید ، مانند ماهی خام یا محصولات لبنی مانند شیر یا خامه تازه.

اگر دمای خارج از خانه گرم است (بالای 30 درجه سانتیگراد) ، ظرف 1 ساعت غذا را در یخچال قرار دهید.

اگر مواد غذایی مانند گوشت خام یا لبنیات را در یخچال خود ذخیره می کنید ، مطمئن شوید که دمای یخچال کمتر از 5 درجه سانتیگراد است.اکثر باکتریها در دمای 8 درجه سانتیگراد یا بالاتر رشد می کنند.

هنگام ذخیره مواد غذایی مانند گوشت خام ، تخم مرغ یا غذاهای دریایی در یخچال ، آنها را از مواردی که آماده خوردن هستند مانند پنیر ، ساندویچ یا میوه دور نگه دارید.این امر خطر آلودگی متقاطع را به حداقل می رساند.

همچنین باید مواد غذایی خام مانند گوشت را در سردترین قسمت یخچال خود نگه دارید تا زمانی که نیاز به طبخ آن داشته باشید. این معمولاً قفسه پایین است ، زیرا هوای سرد هنگام بالا آمدن هوای گرم غرق می شود. نگهداری گوشت خام در پایین یخچال همچنین خطر چکاندن آن بر روی مواد آماده برای خوردن که ممکن است در زیر باشد را از بین می برد.

ذخیره مواد غذایی در فریزر


بیشتر باکتری ها در حالی که در فریزر ذخیره می شوند روی غذا رشد نخواهند کرد ، اما زنده می مانند. این بدان معناست که با خارج شدن غذا از فریزر ، باکتریها می توانند دوباره رشد کنند ، به خصوص اگر مواد در دمای اتاق باقی مانده تا ذوب شوند.

بنابراین هنگامی که غذا را از فریزر خارج می کنید ، مطمئن شوید که آن را در یخچال یا مایکروویو یخ زده (با استفاده از تنظیم یخ زدایی) و نه در دمای اتاق تا رشد باکتری ها به حداقل برسد.

پس از یخ زدایی مواد غذایی باید ظرف 24 ساعت پخته و خورده شود. اگر می خواهید دوباره آن را فریز کنید ، ابتدا باید آن را بپزید. پس از یخ زدایی ، مواد غذایی خام نباید دوباره منجمد شوند زیرا این امر خطر باکتری را افزایش می دهد.

مواد غذایی را کاملاً یخ زده کنید


اگر غذایی را که یخ زده تهیه می کنید ، آن را کاملاً در یخچال یخ بزنید.

تکه های بزرگ گوشت ، مانند یک برش بزرگ گوشت گاو یا یک بوقلمون کامل ، ممکن است 4 روز طول بکشد تا در یخچال یخ زدایی شود ، بنابراین مطمئن شوید که در مدت زمان زیادی مواد از فریزر خارج می شوند.

اگر هنگام پختن یک قطعه گوشت کاملاً یخ زدایی نشده باشد ، ممکن است بعضی از قسمت های آن به درستی پخته نشوند ، به این معنی که باکتری ها پس از پخت هنوز وجود دارند. این می تواند هنگام خوردن آن بیمار شود.

قبل از اینکه بخواهید غذا را بپزید ، مدت کوتاهی (30 دقیقه) از یخچال خارج کنید. اگر در دمای اتاق کنار گذاشته شود ، باکتری ها می توانند روی آن رشد کنند.

دست ها ، میز کار و میوه ها و سبزیجات را بشویید


وقتی غذا آماده آماده شد ، قبل از لمس دستان خود را به مدت 20 ثانیه با آب گرم و صابون بشویید و این کار را پس از لمس غذای خام ، مانند گوشت ، تخم مرغ یا سبزیجات ، تکرار کنید.

این مهم است زیرا باکتری ها می توانند از مواد غذایی خام ، مانند غذاهای دریایی یا گوشت ، به تخته خرد کن و چاقویی که استفاده می کنید و روی دستان شما پخش شوند.

اگر دستان خود را نشویید و دهان خود را لمس کنید ، این می تواند منجر به مسمومیت غذایی شود.

همچنین باید به یاد داشته باشید که پس از لمس سطل آشغال یا حیوان خانگی ، دستان خود را بشویید یا هنگام تهیه غذا به سراغ حلقه بروید.

و به یاد داشته باشید که برای کمک به از بین بردن میکروب هایی که باعث مسمومیت غذایی می شوند ، قبل و مستقیماً پس از تهیه غذا سطوح را با آب گرم و صابون پاک کنید. برای هر موردی که برای تهیه غذا استفاده می کنید ، مانند چاقو و تخته خرد ، باید همین کار را انجام دهید.

همچنین باید تخته های خرد کننده ای را که برای تهیه غذاهای خام مانند ماهی یا گوشت استفاده می کنید جدا از غذاهایی که برای تهیه غذاهای پخته یا آماده مصرف استفاده می شود جدا کنید. این می تواند به جلوگیری از آلودگی متقابل کمک کند.

آلودگی متقاطع زمانی اتفاق می افتد که باکتری ها از 1 ماده غذایی به ماده دیگر منتقل شوند ، به عنوان مثال ، هنگامی که باکتری ها از یک قطعه خام بوقلمون به یک قطعه بوقلمون پخته شده منتقل می شوند. اگر این اتفاق بیفتد و آن قطعه بوقلمون پخته شده را بخورید ، می تواند شما را بیمار کند.

وقتی صحبت از تمیز کردن غذا می شود:

میوه ها و سبزیجات را بشویید - آنها را زیر آب سرد بشویید و لایه خارجی آن را مالش دهید تا آلودگی و باکتری از بین برود.

سبزیجات ریشه مانند هویج ، اگر پوست آنها را پوست بگیرید ، نیازی به شستن ندارند ، زیرا لایه برداری باعث از بین رفتن باکتری ها نیز می شود.


گوشت یا ماهی خام را شستشو ندهید

- این مواد غذایی خام را شستشو ندهید زیرا باکتری از بین نمی رود و ممکن است باکتریها را روی لباس ، پیش بند یا وسایل اطراف بپاشید. در عوض ، آن را با حوله آشپزخانه خشک کنید و قبل از شستن دوباره دستان ، آن را در سطل آشغال بیندازید. باکتری ها در حین پختن از بین می روند.

شستن سبزیجات و سایر موارد مانند کاهو بیشتر میکروب ها را از بین می برد اما نه همه آنها.

اگر یک بسته برگ سالاد خریده اید ، برچسب را بررسی کنید تا ببینید آیا قبلاً شسته شده است یا خیر. اگر اینگونه نبود ، برگها را کاملاً بشویید و هر کدام که قهوه ای به نظر برسد بیرون بریزید. سپس قبل از خوردن آنها را در یک دستمال کاغذی تمیز خشک کنید.

نحوه پخت گوشت با خیال راحت

خواه تکه های مرغ ، یک پرنده کامل مانند بوقلمون یا اردک یا همبرگرهای ساخته شده از گوشت چرخ کرده بپزید ، مهم است که حتما قبل از خوردن گوشت از پخت درست آن اطمینان حاصل کنید.

پختن صحیح غذا باعث از بین رفتن باکتری می شود.

اگر مطمئن نیستید که دما و زمان پخت باید چقدر باشد ، بسته بندی غذا یا یک دستور العمل را بررسی کنید.

برای بررسی اینکه غذا کاملاً پخته شده است ، اگر در حال پختن یک پرنده کامل هستید ، چاقو یا چنگال را در ضخیم ترین قسمت گوشت آن قرار دهید ، مانند بین سینه و پا. آب میوه ها باید شفاف باشد ، و گوشت آن باید قهوه ای باشد ، نه صورتی.

وقتی گوشت را از کوره یا کباب پز خارج می کنید باید بخارپز شود.

همچنین می توانید برای بررسی دما ، دماسنج را در ضخیم ترین قسمت یک تکه گوشت یا پرنده قرار دهید. برای راهنمای خشن ، اگر میزان دماسنج شما در حدود 70 درجه سانتیگراد است و به مدت 2 دقیقه در این دما باقی بماند ، غذای شما پخته می شود.

اگر بوقلمون می پزید ، بیاموزید که چگونه بوقلمون را با خیال راحت بپزید.

نکات ایمنی غذایی برای پس مانده ها
اگر غذایی برای شما باقی مانده است ، آن را قبل از قرار دادن در یخچال یا فریزر کاملاً خنک کنید. قبل از کنار گذاشتن مطمئن شوید که کاملاً پوشیده شده است. در صورت امکان باید سعی کنید ظرف 90 دقیقه آن را خنک کنید تا رشد باکتری ها به حداقل برسد.

اگر به دلیل روشن بودن اجاق گاز در آشپزخانه شما گرم است ، غذای باقیمانده خود را در یک ظرف سرپوشیده ، مانند یک کاسه با مواد غذایی قرار دهید ، و آن را نزدیک پنجره باز قرار دهید یا آن را به یک اتاق خنک تر منتقل کنید. این به روند خنک سازی کمک می کند.

هرگونه مانده غذای ذخیره شده در یخچال باید در عرض 2 روز خورده شود.

اگر غذای باقیمانده را دوباره گرم می کنید ، قبل از خوردن آن بررسی کنید که بخارپز باشد و به همان دمای 70 درجه سانتیگراد برسد.

و اگر مواد باقیمانده را یخ زدید ، آنها را قبل از پخت کاملاً یخ بزنید. پس از پخته شدن ، آنها را برای بار دوم گرم نکنید. خنک سازی و گرم شدن مجدد مواد غذایی مانده به طور مکرر خطر مسمومیت غذایی را افزایش می دهد.

اگر هنوز نگران خطر مسمومیت غذایی هستید ، در اینجا اطلاعات بیشتری در مورد نحوه تشخیص علائم مسمومیت غذایی و سایر روش های جلوگیری از مسمومیت غذایی در اینجا آورده شده است.

نتیجه
ذخیره مواد غذایی در دمای اتاق خطر رشد مسمومیت غذایی را افزایش می دهد زیرا باکتریها تحت این شرایط رشد می کنند. آنها در دمای سردتر رشد کندتری دارند
مواد غذایی را در یخچال نگه دارید تا قبل از آماده شدن برای پخت آن
اگر غذا یخ زده است ، آن را به مدت طولانی از فریزر خارج کرده و در یخچال یا مایکروویو و در دمای اتاق یخ زدایی کنید
هنگام تهیه غذا ، دستها ، تجهیزات و سطوح خود را به طور مرتب با آب گرم و صابون بشویید و از تخته های خرد کردن مختلف برای گوشت خام و غذاهای آماده استفاده کنید
گوشت خام همیشه باید پخته شود تا داغ شود و آب میوه ها کاملاً پاک شود تا اطمینان حاصل شود که باکتری از بین رفته است.

منبع: منبع: your.md

ترجمه: رضا میرزاد مدیر مسئول آفتاب ایلام

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

کلیه حقوق این پایگاه متعلق به وب سایت خبری آفتاب ایلام است و استفاده از اخبار و محتوا با ذکر منبع مجاز است
طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان