چهارشنبه، 09 اسفند 1402| 28 February 2024

آفتاب ایلام، چغندر قند محصولی وجینی است و خاک ایلام به دلیل شوری بالا برای کشت این محصول مناسب است و می‌توان کشاورزان در تناوب با غلات چغندرقند را کشت کرد.

استان ایلام  با دارا بودن شرایط اقلیمی مناسب و تنوع جغرافیایی تنها استانی در کشور است که  قابلیت تولید چغندر قند در دو فصل بهار و پاییز را دارا است.

ایلام تنها استان کشور برای کشت دو نوبت چغندرقند

به گفته کارشناسان کشت چغندرقند یکی از اجزا کلیدی متشکله اقتصاد کشاورزی ملی، سازگار با طیف وسیعی از شرایط آب و هوائی و خاک، تناوب زراعی، گیاهی وجینی است که ضمن کم کردن تراکم (تعداد) علف‌های هرز حاصلخیزی و پوکی خاک را بهتر می‌کند.

در استان ایلام کشت این محصول در  103 هزار هکتار زمین کشاورزی با استقبال کشاورزان روبه‌رو شده است و کشاورزان به کشت‌ چغندر در ایلام ترغیب و آن را منبع درآمد مطمئن برای خود تلقی می‌کنند.

کشاورزان چغندرکار ایلامی محصول تولیدی خود را به علت نبود زیرساخت‌های فرآوری این محصول بالاجبار باید به استان‌های اصفهان و بیستون کرمانشاه انتقال و به فروش برسانند.

نبود زیرساخت‌های فرآوری چغندر و افزایش هزینه‌های کشاورزان

نبود زیرساخت‌های فرآوری کشت چغندر در ایلام  موجب افزایش هزینه‌های کشاورزان در استان ایلام شده است و کشاورزان طالب آن هستند تا با مساعدت مسئولان این مشکل برطرف شود.

ضرورت ایجاد کارخانه فرآوری چغندر قند

سیدمحمدتراب میری به ضرورت ایجاد کارخانه فرآوری کشت چغندرقند در استان ایلام اشاره و اظهار داشت: ایلام نیازمند کارخانه فرآوری چغندر قند است.

به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام با این وجود استان ایلام فاقد کارخانه فرآوری چغندر قند است و همین مسئله موجب خروج این محصول با ارزش افزوده کم به استان‌های همجوار می‌شود.

وی در ادامه یادآور شد: در صورت تمایل سرمایه‌گذاران در این بخش و ایجاد کارخانه تولید قند می‌توان از این ظرفیت در استان بهره برد.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

انتهای پیام/م

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

کلیه حقوق این پایگاه متعلق به وب سایت خبری آفتاب ایلام است و استفاده از اخبار و محتوا با ذکر منبع مجاز است
طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان