سه شنبه، 14 آذر 1402| 05 December 2023

آفتاب ایلام |مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایلام با اشاره به نخستین فصل کاوش‌های جدی گفت:در محوطه «چغا گُلان» شهرستان مهران،تیم دیرینه شناس با بررسی های خودموفق به کشف قدیمی‌ترین کوره تنوری گچ‌پزی ایران شدند.


به گزارش آفتاب ایلام فرزاد شریفی با اشاره به ۴۵ کاوش های این گروه دیرینه‌شناس، اظهار داشت:این تیم به تازگی در محوطه چغا گلان مهران موفق به کشف و شناسایی کهن‌ترین کوره گچ‌پزی متعلق به دوره نوسنگی ایران شدند.

 مدیر کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی ایلام به قدمت محوطه پیش از تاریخ چغا گُلان شهرستان مهران اشاره داشت و گفت:این منطقه با بیش از ۱۲ هزار سال پیشینه بیشترین توالی زیست بشر را در کشور و منطقه زاگرس دارد.

شریفی با بیان اینکه این تیم در تازه ترین کاوش های خود به نشانه ها و شواهد جالبی دست یافته است،افزود:نشانه‌هایی از بافت معماری،تشکیل روستاهای اولیه،فضاهای مسکونی، یکجانشینی، آیینی و صنعتی در این محوطه از جمله این شواهد بوده است.

مدیر کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی ایلام تصریح کرد:انسان‌های نخستین در این محوطه کهن جهت اهلی و دست آموز کردن جانداران وحشی و همچنین کشت انواع بذر و گیاهان و کشاورزی اقدام کرده‌اند.

وی با بیان اینکه محوطه سه هکتار عرصه دارد و بیشترین توالی سکونت بشر در دوران نو سنگی بوده است،افزود:انسان‌های نخستین متعلق به دوره نوسنگی از اوایل هزاره دهم تا میانه‌های هزاره هشتم پیش از میلاد در این منطقه(چغا گلان) ساکن بوده‌اند.

انتهای پیام/



نویسنده: وجیهه فتاحی
همرسانی کنید:

کلیه حقوق این پایگاه متعلق به وب سایت خبری آفتاب ایلام است و استفاده از اخبار و محتوا با ذکر منبع مجاز است
طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان