پنجشنبه، 06 اردیبهشت 1403| 25 April 2024

آفتاب ایلام |یکی از غذاهای مقوی و پرطرفدار جنوبی ها، فلافل است که طرز تهیه های مختلفی دارد. مثلا در بعضی از دستور تهیه ها سیب زمینی استفاده می‌شود و در بعضی دستورهای دیگر، تنها از پیاز و سیر استفاده می‌شود. در این مطلب طرز تهیه فلافل خانگی را که بدون سیب زمینی است با تمام فوت و فن های آن می‌خوانید. 

 

مواد لازم برای تهیه فلافل خانگی اصلی

نخود ۲ پیمانه
پیاز ۱ عدد
سیر ۴ حبه
آرد نخودچی ۴ قاشق چایخوری
پودر زیره ۱ قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز  ۱ قاشق چایخوری
جعفری خرد شده و پیازچه و گشنیز تازه  ۱/۲ پیمانه
تخم مرغ ۱ عدد کوچک
آبلیمو و نمک و فلفل مقدار لازم

 

طرز تهیه فلافل خانگینخود را به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در یک ظرف آب بخیسانید و در صورت امکان چندین بار، آب نخودها را تعویض کنید. نخودهای خیس خورده را به همراه سیر و پیاز دو بار چرخ کنید.نکته: اندازه دانه های نخودهای چرخ شده باید کمی بزرگتر از دانه‌های شکر باشد.مواد را داخل یک کاسه مناسب بریزید، جعفری را ریز خرد کنید و به همراه تخم مرغ به نخود چرخ شده اضافه کنید.نکته: می‌توانید کمی بیکینگ‌پودر نیز به مایه فلافل اضافه کنید تا باعث پف کردن آن‌‌ها شود.

 آرد نخودچی را کم کم به مواد اضافه کنید تا مایه فلافل خودش را بگیرد.نکته: مایع فلافل سعی کنید آن را شل درست نکنید چون باعث می شود فلافل باز شود.حالا طعم دهنده ها را به مواد اضافه کنید. برای این کار تخم گشنیز را به همراه زیره آسیاب کنید تا کاملا پودر شوند و با مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مایه فلافل اضافه کنید.اگر می‌خواهید فلافل شما مثل فلافل به روش جنوبی ها تند باشد، می‌توانید مقداری فلفل قرمز تند هم اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید تا ادویه ها به تمام نقاط مایه فلافل برسند.

 یک ظرف گود نچسب و کوچک را روی حرارت قرار دهید و به مقدار مناسب روغن مایع داخل آن بریزید. مقدار روغن باید در حدی باشد که فلافل ها پس از افتادن در آن به صورت شناور در روغن سرخ شوند.پس از اینکه روغن خوب داغ شد از مایه فلافل قالب بزنید و داخل روغن بیندازید.

 

طرز تهیه فلافل خانگی در روغن

 

اگر قالب مخصوص فلافل ندارید با دست این کار را انجام دهید. مقداری از مایه فلافل را بردارید و مانند یک کوفته کوچک به آن شکل دهید. در پایان آنرا مانند کوکو سیب زمینی کمی تخت کنید (می‌توانید وسط آن را سوراخ کنید) و داخل روغن بیندازید.نکته: بیش از حد، فلافل داخل ظرف نیندازید، زیرا این کار باعث می‌شود فلافل‌ها به هم بچسبند.نکته: وقتی فلافل ها را داخل روغن ریختید، حرارت زیر ظرف باید خیلی ملایم باشد تا فلافل‌ها به طور کامل مغز پخت شوند.تمام فلافل‌ها را سرخ کنید و داخل یک توری فلزی بریزید تا روغن اضافی‌شان خارج شود.پس از اینکه فلافل ها به طور کامل آماده شدند آنها را به همراه گوجه فرنگی خرد شده، خیارشور، سیب زمینی سرخ کرده، سس کچاپ یا سس انبه و نان ساندویچی یا نان پیتا سرو کنید.

 

منبع: ستاره

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

کلیه حقوق این پایگاه متعلق به وب سایت خبری آفتاب ایلام است و استفاده از اخبار و محتوا با ذکر منبع مجاز است
طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان