چهارشنبه، 09 اسفند 1402| 28 February 2024

آفتاب ایلام - دین مبین اسلام، سفارش بسیاری درباره نان کرده و اهمیت فوق‌العاده‌ای برای آن قائل شده است. رسول خدا(ص) می‌فرماید: «بارِکْ لَنا فِی الْخُبْزِ وَلا تَفَرَّقَ بَیْنَنا وَبَیْنَه؛ خدایا! به نان ما برکت بده و میان ما و آن جدایی نینداز».

 در گرامیداشت نان نیز پیامبر اکرم (صلی‌الله علیه واله و سلم) فرمودند:«نان را گرامی بدارید زیرا آنچه میان عرش تا زمین است همه عامل به‌وجود آمدن نان هستند.»

توصیه‌های دین مبین اسلام توجه به شرایط موجود اقتصادی، ارتباط نان با سلامت جامعه توسط مسئولان ایلامی نادیده گرفته‌ شده است و شهروندان ایلامی از کیفیت نان گله‌مند و شاکی هستند اما مسئولان خود را محق به پاسخگویی و تلاش برای برطرف کردن مشکل، پاسخ به گلایه‌ها و تلاش در جهت کیفت بخشی به نان مصرفی شهروندان نمی‌دانند.

فتاحی شهروند ایلامی ساکن در خیابان صاحب‌الزمان (عج) ایلام نان تولیدی در نانوایی‌های ایلام را بی‌کیفیت عنوان و اظهار داشت: اکثر نان‌هایی که ما خریداری می‌کنیم از لحاظ طعم ترش بوده و یا زود خشک می‌شود و یا خمیر بوده و دورریز زیادی دارد.

وی در ادامه گفت: در برخی نانوایی‌ها مسائل بهداشتی رعایت نمی‌شود و علاوه بر این باید توجه داشت که در فرهنگ ما نان برکت خداست ولی دیده می‌شود که در برخی نانوایی‌ها خرده‌های نان در نانوایی‌ها روی زمین ریخته شده و پا خورده می‌شود.

سهیلی دیگر شهروند ایلامی ساکن محله فرهنگیان هم با انتقاد از کیفیت نان و غیرقابل‌ مصرف بودن نان‌های تولیدی در برخی نانوایی‌ها اظهار کرد: متأسفانه کیفیت نان در اکثر نانوایی‌های شهر به نسبت پایین است، یعنی نان وقتی پخت می‌شود فقط باید در همان لحظه استفاده شود چرا که با گذر زمان تبدیل به یک لاستیک می‌شود؛ معدود نانوایی‌هایی هستند که کیفیت نان خود را از قدیم خوب نگه‌داشته‌اند.

مرادی‌پور از شهروندان ایلامی ساکن محله جانبازان نیز با گلایه‌مندی از کیفیت نان در ایلام اظهار داشت: تعداد زیاد نانوایی‌ها در شهر باعث چنین کیفیت پایینی شده است به‌طوری‌که افراد کم‌تجربه و حتی گاهی بی‌تجربه در آن مشغول فعالیت هستند در نتیجه ندانستن تناسب ترکیبی خمیر نان یکی از علت‌های کمبود کیفیت است و آردهای موجود هم در پایین بودن کیفیت نان اثرگذار است.

یکی از نانوایی‌های ایلام که اصرار بر عدم ذکر نام و واحد صنفی‌اش داشت بی‌کیفیتی آرد، عدم توجه به آموزش، بی‌رویه بودن مجوزها و صدور مجوزهای فله‌ای برای واحدهای نانوایی و عدم توجه به وضعیت اقتصادی و درآمدی نانواها را علت پائین بودن کیفیت نان در ایلام نام برد.

آرد تحویلی به نانوایی‌ها از بهترین نوع آرد در سطح کشور است

با توجه به انتقادات مردم نسبت به کیفیت نان و تائید پایین بودن این کیفیت با کامران سلیمان‌پور مدیرکل غله ایلام موضوع را مطرح که در پاسخ به خبرنگار آفتاب ایلام  اظهار داشت: اداره کل غله استان ایلام در فرایند ساختاری نظارت و کنترل نانوایی‌ها مسئول تأمین آرد است. آرد تحویلی به نانوایی‌های استان ایلام از کارخانه آرد دهلران تأمین می‌شود که بهترین نوع آرد در سطح کشور است.

تلاش خبرنگار آفتاب ایلام برای گفت‌وگو با فرماندار ایلام به‌رغم تماس‌های مکرر و مراجعات متعدد و قول مساعد مبنی بر مصاحبه بی‌نتیجه بود و هر بار به بهانه‌ای از پاسخگویی طفره رفته و در نهایت مسئول روابط عمومی فرمانداری ایلام به این مسئله اشاره کرد که اختیار نظارت بر نانوایی‌ها از فرمانداری صلب شده است و به سازمان صنعت، معدن و تجارت واگذار شده است.

مصاحبه نمی‌کنم

عبد خانی معاونت بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت در ایلام در پیگیری‌های خبرنگار آفتاب ایلام گفت: من مصاحبه نمی‌کنم.

آفتاب ایلام-  برای کیفیت‌بخشی به نان تولیدی در ایلام؛ مواد اولیه مرغوب و مناسب، ماشین‌آلات و نیروی انسانیماهر و آموزش نانوایان در کیفیت نان بسیار مؤثر است اما مهم‌تر از این مؤلفه‌ها نظارت و بازرسی دقیق از سوی متولیان بر نانوایی‌ها حلقه مفقوده‌ای است که این روزها دامن شهروندان ایلامی را گرفته است وقتی فرماندار مرکز استان نظارت بر نانوایی‌ها را وظیفه خود نمی‌داند و معاونت نظارت سازمان صمت نیز از مصاحبه پرهیز می‌کند نباید انتظار کیفیت‌بخشی را داشت و آن که ضرر بی‌نظارتی مسئولان را متحمل می‌شود مردم ایلام هستند که دردشان را نمی‌دانند به کجا برای درمان بیان کنند.

انتهای پیام/

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

کلیه حقوق این پایگاه متعلق به وب سایت خبری آفتاب ایلام است و استفاده از اخبار و محتوا با ذکر منبع مجاز است
طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان